Відтепер можна продати авто разом з номерними знаками

17 травня 2023 1068

Купуєш вживане авто -  купуй разом з ним гарні номерні знаки.


Попередимо одразу: опція купівлі авто разом із «крутими» номерними знаками - не обов'язкова.


Перевірити чутки про новації від знайомих автомобілістів елементарно. Можна пересвідчитися у нових можливостях, відкривши Постанову Кабміну № 454 від 02 травня 2023 року. Вірно те, що з 12 травня вже можна купувати автомобіль разом зі старими знаками. Це варіант типу «дешево і без гембелю». 


Тобто,  сьогодні без зайвого клопоту покупці автомобілів під час перереєстрації вправі залишити собі наявні на авто номерні знаки попереднього хазяїна. 


Як узгодили між собою чиновники  МВС та Дії, відтепер при укладенні договору купівлі-продажу та при перереєстрації транспортного засобу у сервісному центрі МВС можна передати безоплатно номерні знаки від попереднього власника новому.


Варіант «по-багатому» все ж залишився. Не всі знаки державної реєстрації прості. Так звані «номерні знаки з відповідною комбінацією цифр», простіше кажучи, платні номерні знаки, можна передавати, лише оплативши їх вартість у сервісному центрі МВС.


Щоправда, тут є виняток. Це не стосується передачі платного номерного знаку між родичами:  іншому з подружжя, батькам чи дітям. І при тому, що цей родинний зв’язок можна підтвердити документом. Отже, у разі, якщо номерні знаки з визначеною комбінацією цифр залишаються за автомобілем, який належатиме родичам, — сплачувати за знаки ще раз не доведеться.


«Такі зміни зокрема вносяться і для того, аби у майбутньому при укладанні договору купівлі-продажу самостійно через застосунок Дія або через Електронний кабінет водія, була опція купити авто разом із номерним знаком державної реєстрації», – підкреслили в МВС.

Коментарі •
user-photo
Завантаження