Вартість теоретичного іспиту збільшиться у декілька разів.

29 грудня 2023 1444

Вчора Кабмін ухвалив постанову, якою змінив вартість послуг, що надаються підрозділами МВС, Нацполіції та міграційної служби.


Як збільшується вартість послуг:

🔘 видача посвідчення водія – з 26 гривень до 230 грн;

🔘 прийняття теоретичного іспиту – з 13 гривень до 250 грн;

🔘 прийняття практичного іспиту – з 13 гривень до 420 грн;

🔘 реєстрація, перереєстрація з видачею свідоцтва в електронній формі та присвоєнням номерів – з 200 гривень до 350 грн.


Звертаємо увагу, що у зазначену вартість не враховано комісію банківської установи або платіжної системи. 

Пояснення, які надають щодо зростання цін сервісні центри МВС: вартість платних адміністративних послуг була економічно необґрунтованою та призводила до додаткових витрат із бюджету.  

Вартість адміністративних послуг для водіїв залишалась незмінною понад 10 років,  ще до створення сервісних центрів. Сьогодні автопарк сервісних центрів МВС поповнюється сучасними автівками, а екзаменаційні класи для складання теоретичних іспитів - комп’ютерною технікою. За цей час значно виросла ціна матеріальних ресурсів, обслуговування державних реєстрів, комп’ютерної техніки та утримання інфраструктури, вартість паливно-мастильних матеріалів для транспортних засобів.  

У зв’язку з цим і змінюється вартість на деякі платні адміністративні послуги сервісних центрів МВС.  


Очікування від нововведення

Завдяки встановленню обґрунтованих розмірів плати за адміністративні послуги, вдасться підвищити їхню якість та ефективність. Також - усунути збитковість діяльності територіальних сервісних центрів МВС та збільшити наповнення державного та місцевих бюджетів.  


Ціни на подібні сервісні послуги у сусідів

Якщо порівняти вартість адміністративних послуг у країнах Європи, там вона значно вища та відповідає собівартості. Приміром, у Польщі вартість отримання свідоцтва про реєстрацію становить приблизно 776 грн, теоретичного іспиту – 274 грн, а практичного – 1270 грн. Ще вищі ціни у Латвії. Отримання посвідчення водія обійдеться у 897 грн, складання теоретичного іспиту – 614 грн, а практичного – 1566 грн.


Друзі, зверніть увагу! З нового року підвищується вартість адмінпослуг у Сервісних центрах МВС. Через це тимчасово послуги з обміну посвідчення водія та перереєстрації авто призупинено. Оскільки рахунки будуть змінюватися, потрібен час, щоб внести нові реквізити до системи МВС.


Наразі послуги обміну водійського зупинено як у Кабінеті водія, так і в Дії.

Коментарі •
user-photo
Завантаження