Українцям дозволено складати теоретичний іспит без обовʼязкового навчання в автошколі.

23 листопада 2023 2140

З 22 листопада теоретичний іспит на право керування авто можна складати у сервісних центрах МВС та ЦНАП, без  підготовки в автошколі.


Як повідомив 22 листопада 2023 року заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий, «набрала чинності урядова постанова, якою затверджено механізм  складання теоретичного іспиту для допуску до керування транспортними засобами після самостійної підготовки». 


Отже, теоретичний іспит на право керування автомобілем тепер дозволено скласти без навчання в автошколі.


Тим, хто хоче пройти перший етап для отримання посвідчення водія самостійно, залишили вибір. Складати іспит можна також у ЦНАПі.  Але у тому випадку, якщо у Центрах надання адміністративних послуг є облаштовані приміщення, тобто вони мають засоби технічного контролю з використанням фото -, відео -, та аудіо фіксації, як це передбачено у сервісних центрах МВС.


Тим, хто підготувався до теоретичного іспиту самостійно, необхідно про це повідомити адміністратора сервісного центру МВС.  А ще попередньо треба сплатити вартість складання теоретичного іспиту – 13 грн.

 

Для тестування знань по «теорії» майбутні водії звертаються до будь-якого сервісного центру МВС. Вони мають змогу отримати талон запису через е-запис або через термінал сервісного центру МВС.


Із собою на іспит треба взяти наступний пакет документів:  

🔘 паспорт громадянина України з відміткою про місце реєстрації або ID-картку чи паспорт громадянина України для виїзду за кордон (надається разом з довідкою про місце проживання);

🔘 медичну довідку, що підтверджує допущення до керування транспортним засобом обраної категорії;

🔘 ідентифікаційний номер;

🔘 наявне посвідчення водія - у разі отримання права на керування транспортними засобами іншої категорії.


Нагадаємо, що для складання теоретичного іспиту кандидату на отримання посвідчення водія необхідно відповісти на 20 питань за максимум 20 хвилин. Під час тесту допускається 2 помилки, якщо більше – іспит не складено.

У разі невдачі, наступна спроба буде можлива не раніше ніж через 10 днів.  Цей час дається для (само)підготовки на вивчення правил дорожнього руху відповідно до тем типової навчальної програми. 


❗️ Увага. Кількість спроб для складання теоретичного іспиту необмежена.


Після успішного складання теоретичної частини іспиту, майбутні водії звертаються до будь-якого акредитованого навчального закладу – автошколи - та вчаться практичним навичкам водіння.


І вже після успішного складання практичного іспиту в автошколі можна складати іспит у сервісному центрі МВС і отримати посвідчення водія.

Коментарі •
user-photo
Завантаження