Новий порядок роботи сервісних центрів МВС

17 травня 2022 1498

Кабінет Міністрів України прийняв дві важливі постанови, що стосуються роботи сервісних центрів МВС України


1️⃣ «Про навчання водіїв та державну реєстрацію транспортних засобів у період дії воєнного стану в Україні»✅

 

Нормативний акт має на меті забезпечити📑⬇️:


📌 Можливість громадянам, які переїхали тимчасово жити в інше місце (регіон), скласти практичний іспит у БУДЬ-ЯКОМУ СЕРВІСНОМУ ЦЕНТРІ МВС, незалежно від того, у якому сервісному центрі складено теоретичний іспит. 


📌 Можливість здійснення навчання з теоретичної підготовки осіб, які проходять підготовку, перепідготовку й підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів за допомогою ЗАСОБІВ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНОГО ЗВ’ЯЗКУ (Zoom, Skype, Google meet тощо).


📌 Можливість громадянам, які переїхали тимчасово жити в інше місце (регіон), отримати посвідчення водія в БУДЬ-ЯКОМУ ТЕРИТОРІАЛЬНОМУ СЕРВІСНОМУ ЦЕНТРІ МВС, незалежно від місця складання теоретичного та/або практичного іспитів.


📌 Скорочення терміну навчання для майбутніх водіїв на категорії В (легкові авто) та C1, C, С1Е, СЕ (вантажні авто з причепом) шляхом зменшення на 20 % теоретичної частини (ШЛЯХОМ УЩІЛЬНЕННЯ ВИКЛАДАННЯ ТАКИХ ТЕМ, ЯК «БУДОВА І ТЕХНІЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ ТЗ», «ЕТИКА ВОДІЯ ТЗ» тощо).


📌 Можливість повернути свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, виданого за заявою його власника на ім’я особи, яка здійснює поїздку за кордон, протягом десяти днів з дня повернення цієї особи з-за кордону до БУДЬ-ЯКОГО СЦ МВС.



2️⃣  «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо теоретичної та практичної підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів»✅


Нормативний акт передбачає 📑⬇️:


📌 Розподіл навчання в автошколі (навчальному закладі) на два етапи, що передбачатимуть:

1) теоретичну підготовку,  за результатами якої заклад видаватиме слухачу відповідне свідоцтво, яке буде дійсне протягом одного року;

2) практичне керування транспортним засобом, за результатами якого заклад видаватиме слухачу свідоцтво про закінчення практичної підготовки, яке буде дійсне протягом двох років.


📌 Можливість видачі посвідчення водія та складання іспитів у будь-якому сервісному центрі МВС особам, у яких закінчився термін позбавлення права керування (наразі особа, яка позбавлена права керування, складає іспити та отримує посвідчення водія після позбавлення права керування в сервісному центрі за місцем реєстрації).


📌 Допуск до навчання з практичного керування транспортними засобами лише після успішного складання теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС.


📌 За бажанням особи практична підготовка може здійснюватись у будь-якому закладі, незалежно від того, у якому закладі ця особа пройшла теоретичну підготовку.


📌 Скасування внутрішнього теоретичного іспиту в закладі (автошколі). Після проходження теоретичної підготовки складатиметься виключно внутрішній практичний іспит після завершення практичної підготовки.


📌 Можливість складання практичного іспиту в будь-якому територіальному сервісному центрі МВС, незалежно від територіального сервісного центру МВС, де складався теоретичний іспит.


📌 Можливість отримання платних номерних знаків для ВСІХ транспортних засобів (наразі видача платних НЗ здійснюється виключно для легкових автомобілів).


Міністерство внутрішніх справ

Головний сервісний центр МВС

Коментарі •
user-photo
Завантаження