Збільшення вартості «автоцивілки»

01 june 2022 1526

Як повідомляє Національний банк України, було прийнято ряд постанов, спрямованих на наближення українського ринку страхування до європейських стандартів. Прийняті нововведення почнуть діяти з 1 липня 2022 року.


1️⃣ Розмір страхових сум за договорами «автоцивілки» збільшиться


🔘 До 160 000 гривень за шкоду, нанесену майну (було 130 000 грн.).

🔘 До 320 000 гривень за шкоду, заподіяну здоровʼю та життю потерпілих (було 260 000 грн.).


Збільшення страхових сум за договорами «автоцивілки» дозволить споживачам отримати кращий фінансовий захист. Особливо це актуально в умовах зростання цін на деталі та комплектуючі до автомобілів. Водночас вартість полісу для споживачів суттєво не зросте.


2️⃣ Збільшиться розмір страхової виплати за шкоду, заподіяну майну, при оформленні «Європротоколу»


🔘 До 80 000 гривень на потерпілого (було 50 000 грн.).


Це дасть змогу більшій кількості постраждалих у ДТП осіб отримати страхову виплату без необхідності виклику на місце аварії представників Національної поліції, часто залучених до оборони країни під час дії військового стану.


3️⃣ Збільшиться вартість «автоцивілки»


Враховуючи підвищення страхових сум та збільшення ліміту виплати за «європротоколом», Національний банк розширив діапазон значень коригуючого коефіцієнта до базового страхового платежу. Такий коефіцієнт допомагає оцінити рівень збитковості діяльності страховика. Розширення його діапазону дозволить страховикам мінімізувати ризики та сформувати адекватну тарифну політику для споживачів страхових послуг.


4️⃣ Інформація про укладені електронні договори «Зелена картка» включатиметься до єдиної централізованої бази даних 


Такий крок розширить обсяг даних, якими оперує Моторне (транспортне) страхове бюро України. Це дасть змогу користувачам отримати вичерпну інформацію щодо всіх видів укладених договорів страхування та захистить їх від можливих шахрайських дій, пов'язаних із маніпулюванням неповними даними. 


Всі ці нововведення набирають чинності з 1 липня 2022 року.

Comments •
user-photo
Loading