Доступ до онлайн-запису на практичні іспити отримали майбутні водії ще чотирьох областей

13 вересня 2023 1598

У рамках пілотного проєкту МВС із забезпечення прозорих іспитів, нововведення торкнулося бажаючих отримати водійські посвідчення, включаючи нові області - Хмельниччину, Черкащину, Полтавщину та Чернігівщину. З 21 вересня у цих чотирьох регіонах кандидати у водії зможуть онлайн оформити талон попереднього запису на практичний іспит через функціонал е-запис.


Майбутні водії можуть вже зараз замовити талон через сайт на  складання іспитів. Онлайн-талон генерується на 14 днів вперед. Завдяки онлайн-запису, кількість візитів до сервісного центру МВС скоротиться з двох до одного.


Діятиме також додаткова  послуга: з 21 вересня, коли «в реалі» стартує пілотний проєкт, система дозволить записуватися заздалегідь і через термінал.  


Таким чином, сервісні центри МВС стануть своєрідними екзаменаційними хабами. Просторі класи буде додатково обладнано відеокамерами з можливістю аудіозапису. Вони фіксуватимуть звук, щоб кандидати у водії не змогли отримати можливу підказку від сторонніх осіб. А завдяки додатковій відеофіксації будь-яке ймовірне втручання в іспити стане видимим і безглуздим. Технічний контроль процесу складання іспитів стане у нагоді  тим, хто не погодиться з оцінкою і захоче оскаржити їх результати. 


Кандидати у водії, які готові до прозорого теоретичного та/чи практичного тестування, мають можливість вибрати зручні для себе сервісні центри МВС. Обидва іспити у майбутніх кермувальників прийматимуть окремі підрозділи, в яких відбувається пілотний проєкт.


Такі центри розташовані за адресами:

Хмельницька область: 

• Хмельницький (сервісний центр МВС № 6841);

 • Кам’янець-Подільський (сервісний центр МВС № 6843).

Черкаська область: 

• Черкаси (сервісний центр МВС № 7141);

 • Умань (сервісний центр МВС № 7142).

Полтавська область: 

• Полтава (сервісний центр МВС № 5341);

 • Кременчук (сервісний центр МВС № 5342);

 • Лубни (сервісний центр МВС № 5343).

Чернігівська область: 

• Чернігів (сервісний центр МВС № 7441);

 • Прилуки (сервісний центр МВС № 7442).

Також усі сервісні центри МВС у цих областях надаватимуть громадянам послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, видачі та обміну посвідчення водія. 


Довідково:  пілотний проєкт із забезпечення прозорих іспитів стартував 1 червня цього року. Зараз він діє на Львівщині, Київщині, Одещині, Вінниччині, Рівненщині, Житомирщині, Кіровоградщині та Сумщині. Також онлайн запис доступний в місті Києві. А в інших регіонах – через термінали у сервісних центрах МВС.

Коментарі •
user-photo
Завантаження